Trivselsmodellen

Du vinder på den lange bane med en NLP Practitioner

Jeg kan huske, at jeg oplevede de redskaber, jeg fik under min NLP Practitioner, som værende ret overvældende. Der var så mange, og lige da de blev præsenteret for mig, følte jeg, at jeg aldrig ville kunne overskue, hvornår de skulle bruges.

Jeg endte med at blive så glad for den viden og de redskaber, der blev givet, at jeg slet ikke stoppede der. Men mere om det en anden dag. Jeg havde i meget lang tid følt mig overvældet af følelser, jeg havde meget svært ved at rumme og finde plads til i livet.

Kunne en NLP Practitioner hjælpe med det?
Jeg havde på daværende tidspunkt været fængselsbetjent i 7 år, og havde valgt at skifte retning. Jeg kunne mærke, at det var på tide, at jeg i det mindste prøvede noget andet – inden jeg afgjorde, om jeg skulle fortsætte.

De 7 år som betjent havde i den grad fyldt mig med følelser. Følelser, der var rigtig svære at rumme. Og jeg oplevede, at de påvirkede det menneske, jeg grundlæggende er. Så jeg var gået i gang med at lede efter viden og værktøjer til, at rumme mig selv – og måske en dag også andre. I den søgen faldt jeg over NLP og uddannelsen som NLP Practitioner. Det skulle vise sig at være et ret godt valg.

Da jeg startede min NLP Practitioner, blev jeg først overvældet, som skrevet i indledningen. Og i takt med, at jeg sugede den nye viden til mig og arbejdede med de værktøjer og teknikker, som uddannelsen byder på, så var det tydeligt, at her var noget, der kunne gavne mig.

På det tidspunkt havde jeg ingen ide om, at jeg en dag skulle bruge min NLP Practitioner til at undervise andre, og ikke mindst hjælpe dem videre i livet. Videre til et bedre liv. Et liv med mere overskud, nærvær, ro, fred og styrke.

Min vigtigste læring under min NLP Practitioner var: Alle gør det bedste de kan – med den viden de har…
På en NLP Practitioner bliver du præsenteret for det, der hedder NLP forudsætninger. Det er alt det, NLP er bygget op omkring. En af de forudsætninger er, at alle gør det bedste de kan, med den viden de har. Når vi så lærer noget nyt, så bliver vi bedre.

Den forudsætning har i den grad fulgt mig i mit videre arbejde med mig selv – og nu med andre. Jeg har brugt den til at skabe en ramme for et godt selvværd. Et selvværd, hvor selvtilliden hviler støt og sikkert, uanset hvad livet byder på.

Det var sammen med alt det andet, en NLP Practitioner byder på, med til, at jeg fik ryddet op i alle de følelser, som ikke havde fundet deres plads i mig endnu. Det ved jeg, at det også kan for dig, hvis du vil.

En NLP Practitioner er også…
For mig blev min NLP Practitioner et fundament for meget af det, jeg er i dag. Javist, jeg er stadig mig… Men jeg har bare fået en masse viden og værktøjer, som har været med til at forme, hvordan jeg ser verden og de mennesker, jeg møder i den.

Den har været med til at forme, hvordan jeg anskuer de udfordringer, jeg møder i livet. Og meget aktuelt så har det i den grad hjulpet mig igennem hele corona situationen, uden at jeg er synderligt følelsesmæssigt påvirket af den.

”Du skal ikke manipulere med mig, når du bliver NLP Practitioner…”
Sådan sagde et nærtstående familiemedlem til mig, da jeg bekendtgjorde, at jeg skulle begynde på uddannelsen som NLP Practitioner. Dette familiemedlem havde en… skal vi kalde det, ”en vis forud indtagethed” omkring, hvad NLP er, og hvad NLP kan.

Og ja: Du lærer at læse mennesker, og du lærer at arbejde strategisk med at flytte dem fra, hvor de er til der, hvor de gerne vil hen. Og måske også uden de aner det.

Det kræver i den grad, at du tager ansvar for, hvordan du forvalter den viden og de værktøjer, du bliver trænet i på din NLP Practitioner. Et stort ansvar, som alle inden for NLP verdenen forventer, at du lever op til.

Du er nemlig godt på vej til at blive en meget stærkere udgave af dig selv, når du går igennem et NLP Practitioner forløb. Du former dig selv, og du bliver i den grad mere bevidst om, hvad du kan, og hvem du er. Og det kan du bruge. Både personligt og fagligt.

Fra NLP Practitioner til Master Coach
Da jeg i noget tid havde gået og mærket, hvad sådan en NLP-uddannelse kan – og da jeg begyndte at se de længerevarende resultater af det arbejde, jeg lagde i at bruge værktøjerne – så formede der sig en lyst til at ville vide mere.

Som fængselsbetjent var jeg vidne til, at rigtig mange mennesker gik ned psykisk, ved at gå på job og forsøge at rumme den verden, der er inden for murene, uden at tabe sig selv. Det fik mig til at tænke, at jeg havde lyst til at give tilbage til de mennesker, der oplevede det. 

Jeg fik lyst til at lære dem, at rumme det de møder – inden de ikke kan bære det mere. Jeg fik lyst til at lære dem, hvad de gør, hvis de kommer så langt ud, at de knækker af et job. Og således startede rejsen mod det sted, jeg står i dag.

Det bragte mig fra NLP Practitioner til NLP Master Coach og videre til stresscoach, som jeg i dag bruger i min virksomhed, hvor jeg lære mennesker at leve livet uden stress.

Hvor du skal hen, ved jeg ikke. Men jeg ved, at ved at tage en NLP Practitioner, så bliver du klædt på til at træffe gode, sunde og værdifulde beslutninger for dig og dit liv.

Beslutninger der betaler sig langt ind i din fremtid.

Skaermbillede 2021 06 15 kl. 10.36.26

 

 

 

Af Kenneth Thulesen, NLP Master Coach og stresscoach

Læs mere om NLP Unge Practitioner uddannelsen som starter den 23. september 2021

Skriv en kommentar

Scroll til toppen