Mistrives du som lærer og mangler du redskaber til at lykkedes?
Når vi snakker om folkeskolen, snakker vi ofte om elevens trivsel. Men hvorfor snakker vi ikke også om lærertrivsel? Vi ser et stigende pres i samfundet om hele tiden at skulle klare sig bedre som lærer, og det kan påvirke din trivsel.
Vi ser en tendens til, at krav og forventninger fra ledelsen, politikerne og forældrene konstant skrues op. Men der er ikke timer nok i døgnet til, at du kan opfylde de konstante krav.
Som folkeskolelærer kan det nogle gange godt føles som om, at du skal holde 11 badebolde under vandet. Men der er altid en, som vil svømme op til overfladen, fordi du har kun 10 fingre. Du vil have svært ved at bryde den onde cirkel, hvis ikke du har de rigtige redskaber til at komme i mål.
De ting, der før corona føltes som en lille problem, kan den dag i dag være vokset dig over hovedet. Du og dine kollegaer er ganske enkelt ikke klædt nok på til at arbejde med mistrivslen hos dig og dine elever.
Hvis en elev skal have opbygget sit selvværd, være i trivsel og have empati, skal du som lærer have en professionel evne til at skabe en positiv relation. Men hvis din lærertrivsel er i ubalance, vil eleverne lynhurtigt kunne fornemme det. Der kan derfor hurtigt opstå støj, uro og splid i din klasse.
Hvis du som lærer er passioneret og brænder igennem, vil det gavne elevernes indlæring. Men hvordan kan du overhovedet være passioneret og engageret, hvis din mentale sundhed og arbejdsmiljøet omkring dig ikke er i balance?
Vi har i flere år set lærere flygte fra folkeskolen. Presset og arbejdsbetingelserne er ikke længere optimale og har ikke været det længe. At komme manglen på lærere til livs, vil ikke opnås ved bare at uddanne flere lærere. Vi har derimod brug for, at ruste dig og dine kollegaer, som allerede er i faget, til at gøre jeres lærertrivsel og arbejdsglæde større.
Fra mistrivsel til lærertrivsel
Samfundet kan ikke undvære din undervisning. Derfor er det vigtigt, hvis du skal blive ved med til at være attraktiv som lærer i folkeskolen, at du får nogle redskaber, som du ikke lærte på lærerseminariet.
Vi mennesker har det ofte med at befinde os længe under press og i mistrivsel. Du behøver dog slet ikke at komme helt derud, hvor du ikke kan bunde og måske ender med at få stress. Så hvis du kan genkende dig selv i én eller flere af ovenstående situationer, kunne lærercoaching hos Bente Brandstrup måske være noget for dig.
Bente Brandstrup har flere års erfaring med coaching. Hun kan hjælpe dig med at finde ind til dine værdier og få nogle redskaber til, hvordan du finder din lærertrivsel igen. Du behøver ikke længere hele tiden føle dig magtesløs, utilstrækkelig og døje med et tankemylder om, at du ikke er god nok.
Bente Brandstrup er grundlægger af Skolecoach og har arbejdet som selvstændig coach siden 2008. Derudover har hun blandt andet arbejdet som folkeskole- og efterskolelærer. Hun har derfor den erfaring, der skal til for at rådgive og vejlede dig, til at få det bedre i dit job som lærer.
Du skal være hjerteligt velkommen til at ringe på 22 91 96 97 og få en uforpligtende og afklarende samtale om, hvad Bente kan gøre for dig. Du kan også booke en tid til en samtale i Bente’s online kalender
Faktaboks om Skolecoach.dk:
Skolecoach bygger på over 20 års erfaring fra undervisnings sektoren.
Skolecoach er grundlagt af Bente Brandstrup i 2020, der har en baggrund som lærer og uddannelsesvejleder samt en mangeårig erfaring med afholdelse af coachingsamtaler med børn og unge, bl.a. gennem UngePotentiale, et landsdækkende netværk af coaches med speciale i at arbejde og rådgive teenagepiger i mistrivsel.
Skolecoach er i dag en landsdækkende organisation med coaches over hele landet, der tilbyder kurser og efteruddannelse i individuel personlig udvikling målrettet både nyuddannede lærere samt mere erfarne og etablerede lærere og undervisere.
Skolecoach har base i Nyborg på Fyn. Det er her, at alle vores fysiske coachuddannelser afholdes. Vi tilbyder også individuelle coachingforløb i Nyborg eller hos vores samarbejdspartnere rundt om i landet.
Læs mere om NLP Unge Practitioner uddannelsen som starter 4. september 2023
Få flere detaljer om Mentorforløbet Det Første År målrettet nyuddannede lærere
Læs mere om muligheden for Individuel Coaching målrettet lærere i mistrivsel