Uddannelse Til Ungecoach Skolecoach

Lærere ikke klar til at møde de unge efter genåbning

Når tusindvis af unge i disse uger vender tilbage til skoler og uddannelsesinstitutioner efter flere måneders corona nedlukning, er forventningen i den brede offentlighed generelt, at normaliteten hurtigt vil indfinde sig igen – og at hverdagsrutinerne vil bringe de unge og deres hverdag tilbage til den virkelighed, sådan som tingene så ud før corona. Men realiteten er desværre en anden.

Virkeligheden har ændret sig med corona
Den langvarige nedlukning har trukket så mange kræfter ud af de unges hverdagsrutiner, at mange af dem ikke bare uden videre glider ubekymrede tilbage til deres dagligliv på skoler og ungdomsuddannelser. Dertil har den flere måneder lange corona nedlukning været en FOR stor gamechanger. Derfor vil virkeligheden på skoler landet over være præget af unge og teenagere i mistrivsel – også efter genåbningen.

Og de udfordringer, som mange unge vil slås med som en konsekvens af corona krisen, vil deres lærere og undervisere blive konfronteret med de kommende måneder. Og lærerne vil i mange tilfælde være lige så uforberedte på den nye virkelighed, der venter dem efter corona – udløst af den mistrivsel, der er opstået under den flere måneder lange nedlukning.

Mange normalt velfungerende elever vil således have brug for ekstra hjælp og støtte i den kommende tid. Den støtte skal deres lærere og voksne kontaktpersoner være klar til at kunne levere.

Coaching af unge med afsæt i Trivselsmodellen
Nøgleordet er TRIVSEL. TRIVSEL baseret på Tillid, Relationer, Individer, Værdier, Styrker og Evner med et Langsigtet perspektiv.

De 7 bogstaver i TRIVSEL udgør rygraden i Trivselsmodellen, som coach og rådgiver Bente Brandstrup har udarbejdet som en del af sit undervisningsmateriale i virksomheden Skolecoach.dk. Her arbejder hun med at klæde lærere og undervisere over hele landet på til at møde og hjælpe ellers velfungerende teenagere og unge i øjenhøjde, der er blevet slået ud af kurs af corona – og som nu slås med manglende struktur og trivsel i deres hverdag:

Bente Brandstrup fortæller:

– Det er en udbredt misforståelse at tro, at teenagere og unge ”bare” skal have hverdagen tilbage, og så kører alt på skinner som før corona. Corona nedlukningen har bl.a. slået mange unge piger ud af kurs. De har brug for støtte til at finde tilbage i trivsel og til hverdagsrutinerne. Og her står mange lærere og undervisere helt naturligt i første række til at kunne hjælpe disse unge.

Bente fortsætter:

– Men mange lærere er slet ikke forberedt eller klædt på den opgave. Og omfanget af de unge piger, men også drenge, der er ramt på trivslen efter corona, vil garanteret komme bag på mange. Derfor har jeg udarbejdet Trivselsmodellen, der giver lærere og undervisere et brugbart redskab, som de kan anvende som værktøjskasse, når de pludselig står overfor unge i åbenlys mistrivsel.

Trivselsmodellen tager afsæt i 7 trin
Trivselsmodellen består af 7 forskellige trin, som understøtter den gode samtale med unge. Man behøver ikke være uddannet coach for at kunne bruge modellen, da flere af elementerne bygger på viden, man som lærer eller pædagog allerede kender. Modellen er prioriteret således, at man starter med begrebet Tillid og derfra bevæger sig igennem de i alt 7 forskellige trin i Trivselsmodellen.

Læs mere om Trivselsmodellen og bliv klogere på unges trivsel efter corona nedlukningen på Skolecoach.dk, hvor du også kan downloade et fakta ark med flere detaljer om de 7 trin i Trivselsmodellen.

Faktaboks om Bente Brandstrup:
Bente Brandstrup er grundlægger af Skolecoach.dk, hvor hun bl.a. underviser lærere og andre undervisere med at rådgive og hjælpe unge, der har problemer med mistrivsel.

Tilbage i 2017 etablerede Bente Brandstrup virksomheden Pigepotentiale, som i dag består af et netværk på 15 coaches over hele landet, som hjælper og rådgiver unge pige med mistrivsel og selvværdsproblemer.

Bente Brandstrup er oprindeligt uddannet lærer, uddannelsesvejleder og har desuden en lang række af coach uddannelser og certificeringer, og har over 20 års erfaring i samtaler med unge.


Af Henrik Lange, freelancejournalist


Læs mere om NLP Unge Practitioner uddannelsen som starter den 2. september 2021

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × four =

Scroll til toppen